Vad är dem bäst betalda jobben i Sverige?

Sverige är allmänt känt som ett fantastiskt land för social välfärd och en hög levnadsstandard. Vi, tillsamans med våra andra nordiska grannar tar upp en stor del av top 10 listan av länder med bästa fördelarna i världen. Till exempel får föräldrar 480 dagars betald ledighet för varje barn, gratis sjukvård, obegränsad sjukdag och subventionerad dagis för sina barn. Det vi vill säga med det här är att nästan alla svenskar kan ha ett bra liv, men vissa kan ha det materiellt bättre, så här är en lista med dem bäst betalda jobben i sverige att starta igång våran blogg med.

Bank och finans – 122 000 kr i månaden

Högsta cheferna i dessa branscher är i genomsnitt de högst avlönade i Sverige, och många av dem tjänar mycket mer än ovan nämnda lön tack vare deras svindlande bonusar. Men det betyder också att många tjänar mindre. Med det sagt så är ändå genomsnittslönen för bank och finans jobb högst i sverige. 

Doktor (kirurger) – 75 000 kr i månaden

En lång utbildning och ett svårt och avancerat jobb ger kirurger en av de högsta lönerna i Sverige. Det är inget vi någonsin skulle klaga på för att det är dessa personer som bokstavligen kan hålla våra liv i sina händer om oturen är framme. 

Statlig VD – 74 000 kr i månaden

Det här är något vi känner att vi faktiskt kan klaga på då det i många fall är chefer i företag med enbart ett par anställda som tjänar mest i Sverige. Det har även skrivits om det i tidningar som ni kan läsa om genom den här länken

Tack!

Vi vill bara avsluta med att säga tack för att ni lästen vårat första och kanske ganska korta blogginlägg. Vi är väldigt exalterade att äntligen få starta den här bloggen och vi hoppas att ni kommer att gilla den. 

En reaktion på ”Vad är dem bäst betalda jobben i Sverige?

Kommentarer är stängda.